A korábbi években megszokottnál hosszabban ideig, március 6-tól 15-ig ismerkedhetnek a gasztrorajongók az ország kiváló éttermeivel és azok különleges kínálatával. Kóstolhatnak marokkói bárányt, ausztrál wagyu steaket, szarvasburgert és japán ramen levest is.

Az Országos Étterem Hét tavaszi programjához idén több mint 20 új helyszín csatlakozott, így a hosszabb időszakra kitolt eseményen a legkülönfélébb konyhákkal, minőségi fogásokkal, precízen összeállított menüsorokkal ismerkedhetünk, fix menüárakon - olvasható a közleményben.
Az Étterem Hét honlapján keresztül összesen 140 vendéglátóhelyre lehet asztalt foglalni az országban, méghozzá olyan éttermekbe, amik a hazai gasztrokiadványok és rangsorok alapján szerepelnek az 50 legjobb magyarországi vendéglátóhely között.
A magyar ételek, az újragondolt, modern fogások, a grillezett húsok és a fekete zsemlében kínált szarvasburger mellett idén erősre sikeredett a halak és tenger gyümölcsei szekció is. Kóstolhatunk ugyanis polip paprikást, rák consommét, cápa steaket és Surf & Turf fogásokat is. A háromfogásos menüsorokat – sok étteremben többféle összeállítás közül is választhatunk – fix áron, általában 3900 forintért kínálják, de plusz és exkluzívabb fogással megfejelve 4 és 5 900-as sort is találni a listában. Asztalt ebédre és vacsorára foglalhatunk 18-as és 20 órás kezdéssel.