Kívülről olyan a Vitkovics Mihály utcában található teaház, mint egy mini galéria. Minimalista stílusú, kecses kerámiákkal kiszolgáló helyiség, ahol lelassulhatunk egy kicsit. A Slow.Cha névre hallgató teázó honlapja és Facebook oldala, amire elsőként rátaláltunk, szintén letisztul, hívogató hangulatú.
Innen tudtuk meg, hogy az üzlet alapítója Malajziából származik, és mielőtt egy éve Budapestre érkezett volna, Pekingben és Sydney-ben élt, ahol cukrásztanulmányokat folytatott. Így nem meglepő, hogy a Slow.Cha-ban a különféle teák mellé saját készítésű desszerteket rendelhetünk, melyek majdnem mindegyikét teával „fűszerezték".
Így a szójatej és barna rizs alapú matcha latte-hoz, a fekete szezámos latte-hoz, vagy éppen a friss tejjel habosra kevert japán zöld teához olyan édességeket kínálnak, mint a matcha krémmel töltött, palacsintákból összeállított matcha mille crêpe, a hojicha gesztenyével készült madeleine, vagy a napsárga citromos máksüti, amit earl grey teával ízesítettek.
A szerdától vasárnapig nyitva tartó Slow.Cha-ban a teák 850 és 1150 Ft közötti árban kaphatóak, míg a desszertek 650 és 750 Ft-ba kerülnek, kivéve a matcha krémes palacsinta torta.