A szakemberek szerint a magyar Bocuse-történelem eddigi legkiélezettebb versenye zajlott február 5-én a Sirhán; mind a hat versenyző a Bocuse-szellemiségnek megfelelő versenyétellel készült. A csapatoknak a szokásos módon két ételt kellett elkészíteniük, amire 5 óra 35 perc állt a rendelkezésükre.
A versenyt végül Veres István, a Babel étterem séfje és segítője, Molnár Bence commis nyerte. Az eredmény miatt ők képviselhetik Magyarországot az észtországi európai válogatón.

A Bocuse d'Or versenyszezon hónapokon keresztül zajlott. 2019 októberében derült ki, ki lesz az a hat séf, aki részt vehet a fináléban, majd a tallini európai döntőn. Veres István már a selejtezőt is megnyerte, de Palágyi Eszterrel, Haraszti Zsolttal, Csik Gáborral, Huszár Tiborral és Kelemen Rolanddal nagyon erős mezőny csapott össze ezen az eseményen is.
Az idei év húsalapanyaga a fürj és a kacsamáj volt, haltémában a pisztráng; a kötelezően használt zöldség pedig a fejes káposzta lett. A versenytételekhez a séfek a rendezvény helyszínén kialakított piacon vásároltak be a megmérettetés előtt.

Veres István séfet Kelemen Roland (Hunguest Hotel Aqua-Sol) és Fenyő Nándor commis követte, a harmadik helyen pedig Haraszti Zsolt (Societé) és Kocsis Patrik commis végzett.