Az idei Bocuse d'Or magyar döntőjét február 5-én rendezik meg a Sirha Nemzetközi Élelmiszeripari és HoRaCe szakkiállítás keretében Budapesten. A megmérettetést megelőző napon a Bocuse d'Or hazai döntősei a METRO csaknem ezer négyzetméteres standjának piacáról válogatják majd össze versenyfogásaikhoz a friss alapanyagokat, és akkor derül ki az is, hogy a korábban bejelentett barna csiperkegomba, csicsóka, karfiol, káposzta és cékla közül melyik lesz az, amelyet kötelezően használniuk kell a verseny során.
Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia és a Sirha Budapest elnöke elmondta, hogy a Bocuse d'Or magyarországi döntőjének győztese képviseli majd az országot a világ legjelentősebb szakácsversenyének májusi európai döntőjén Tallinnban.
A Bocuse d'Or versenyek két témája közül a hús idén a fürj és a kacsamáj, a másik téma a hal, amely a budapesti versenyen a pisztráng lesz. Az egyes témákhoz választott élelmiszerek Tallinnban még változhatnak - tette hozzá Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke.
A Bocuse d'Or selejtezőjét jelentős előnnyel Veres István nyerte, második helyen Palágyi Eszter, a harmadikon pedig Haraszti Zsolt végzett. A verseny történetében először két olyan séf szerepel az első két helyen, aki jelenleg vagy a közelmúltban Michelin-csillagos étterem konyháját vezette. A további három továbbjutó között van Csik Gábor, Huszár Tibor és Kelemen Roland.