Ez az étlap azt is megmutatja, hol a legjobb a csirkepaprikás

A szeptemberben megalakult, 12 budai éttermet tömörítő Kés-Villa-Buda összeállított egy olyan, tizenkét fogásos étlapot, amely a magyar konyha legjavát tartalmazza, s amelyben a fogások mindegyike egy-egy egyesületi tagtól származik. Mindezt úgy, hogy az a hazánk ízeire kíváncsi külföldi látogatókat is segítse a tájékozódásban.

Forrás: Kés-Villa-Buda / Press

Vagyis az étlap nem csak fogásokat sorol fel, hanem megmutatja, hová érdemes menni egy-egy magyar klasszikusért. Lépten-nyomon felmerül ugyanis a kérdés: hol ehet az ember rendes húslevest, hol a legjobb a vadas, a rakott burgonya, a borjúpaprikás, hol érdemes csülköt kérni és hova kell elzarándokolni egy tisztességes túrógombócért. A BUDA ÉTLAPJA megadja a választ, és útvonaltervet ad mindenkinek, aki felfedezné a budai gasztronómia legjavát – olvasható a sajtóközleményben. A BUDA ÉTLAPJA megtalálható mind a tizenkét egyesületi tag asztalán, elvihető és továbbadható.

A Kés-Villa-Buda alapítótagjai:

- Jardinette
- Budai Gesztenyés Nagyvendéglő
- Mezzo Music Restaurant
- Spíler Buda
- Náncsi néni vendéglője
- Földes Józsi vendéglője
- Hadik
- Schieszl Vendéglő és Borház, 1896
- Émile
- Kéhli
- Pasarét Bisztró
- Promontor Kertvendéglő

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek