A Traktor Étterem tavaly novemberben nyitott a Bazilika szomszédságában, de akkor még ott állt a nevében a Farmfood, ami sajnos nem azt a gondolatmenetet indította be az érdeklődő vendégek fejében, amit Bicsár Attila és csapata szeretett volna. A Traktor ugyanis nem volt se vegán, se kimondottan zöldség alapú étterem, csak jó minőségű, magyar alapanyagokkal dolgozott, amiket helyi beszállítóktól rendelt be és nem a világ túlsó feléről.
Hogy ezt a hozzáállást egyértelmüsítsék és a falak között az étterem ars pieticája is megjelenjen, felkérték a nemrég nemzetközi Red Dot elismerést kapó Laki Esztert és a dániai tapasztalatokkal is rendelkező Csap Viktort, akik az újranyitásnál is jelen voltak, hogy a helyszín megjelenését igazítsák hozzá az ott kínált kulináris élményekhez.
Aki az elmúlt egy évben járt már a Traktorban, az tudja, hogy ez az a hely, ahol az elképzeléseinken megfelelően mi magunk kombinálhatjuk össze a késői ebédet vagy a vacsorát. Egy olyan fúziós magyar konyha elemeiből kombinálhatunk, ahol egyaránt megtalálható a kínai ötfűszerrel tálalt kacsamell, vagy a wasabis marha tatár, de a klasszikus rántott csirke, gulyásleves és a somlói galuska sem maradt le az étlapról.
Az újranyitáskor kóstolt ételek közül nagyon finomak voltak a főételek, mint a kacsamell, vagy a különlegességnek számító vöröstonhal, amit egy paradicsomos, friss uborkás salsaval tálaltak, de a Traktorban olyan nagy hagsúlyt fektetett eddig is, és most is a köretekre, hogy inkább azok vitték a prímet. A köretek (a menü kártya szerint 1300-1500 forint között alakul az áruk) az asztal közepére kerültek, kisebb tányérokban, hogy megoszthassuk őket egymással. A magyar földekről, magyar termelőktől származó alapanyagokat közel-keleti vagy dél-amerikai fűszerekkel tették még izgalmasabbá. Így kóstoltunk lencsével, pirított fodroskellel tálalt csicsókát, pankobundában kisütött zellergumót pikáns mártással és sült céklát rukkolával, dióval és sajttal.
Ahogy Csap Viktor is elmondta, a mai építészet az egyediségről szól. Tehát ha a gasztronómia mellett a helyszín is vonzó, akkor sokkal nagyobb rá a lehetőség, hogy a vendégek folyamatosan visszatérjenek. A Traktor esetében a művészi koncepció mellett az is fontos volt, hogy a korábbinál több embert tudjanak leültetni és olyan különálló térrészeket alakítsanak ki, melyek anélkül is megállják a helyüket, hogy fizikailag elválasztanák azokat egymástól. Így aztán az újranyitáson el is fértünk egymástól, de a nagyobb baráti társaságok is kényelmesen helyet tudtak foglalni.
A Traktor Étterem megújult designjával és az ajtóban éberen vigyázó Porsche_Diesel Junior traktorral minden nap 12-től 23 óráig várja a vendégeket a Zrínyi utca 2-es szám alatt.