Ötödik alkalommal rendezik meg azt a zsidó gasztrofesztivált, melynek a központjában a sólet áll. A belváros szívében, a Kazinczy utcában megrendezett eseményen a résztvevők bepillantást nyerhetnek a kóser konyha és zsidó élet rejtelmeibe – olvasható a rendezvény Facebook oldalán.
A sóletnek van egy alapreceptje, aminek a lényege a lassú, és annál hosszabb főzési idő. De ezen felül ahány háza annyiféle sólettel találkozhatunk. Van aki gerslivel, mások marhaszeggyel, füstölt marha nyelvvel, a legtöbben pedig füstölt pulykacombbal készítik és szeretik. Az 5. Sóletfesztiválon mindenféle sólettel találkozhatunk majd, ami az egyik leghagyományosabb szombati zsidó étel.
Az EMIH által 2019. augusztus 25-re szervezett, egész napos fesztiválon a gasztronómiai élmények mellett élő koncertek, gyermekfoglalkozások és kulturális programok is várják az érdeklődőket.