Az Ilok-pincészet a 2011-es betakarításából származó borait az Adriai-tenger északi részén található Ike-öbölben erjesztette, hogy az egy évvel később igazán egyedülálló ízvilággal gazdagodjon - tudtuk meg a horvátországi HrTurizam cikkéből.

A borokat külön erre a célra készített ketrecekben süllyesztették a tengerbe, 20 méter mélyre.

A különleges érlelést csak 1100 palackon végezték el, így azon szerencsések száma is kevés lesz, akik megkósolhatják majd ezeket a különleges italokat.
A pincészet tulajdonosainak elmondása szerint a bor erősen sárga színű, arany tükröződéssel. Nagyon ízléses, elegáns, keserédes, lágy és egyedi, íze az Adria érintését idézi fel. A só és a hullámok ereje kizárólag a dugóra voltak hatással, az üvegek külsejét pedig a tenger hullámai alakították.
A különleges, tenger érlelte bor kóstolására hosszú várólista alakult ki, és az a kevés ember, aki az 1100 palack valamelyikébe belekóstolhat majd, feltételezhetően borsos áron teheti ezt meg.