Még van idő regisztrálni a Lupa idei gasztroestjeinek egyik leglátványosabb eseményére, amit 2019. július 11-én, este fél 8-tól élhetnek át Budapest tengerpartján. Az este folyamán azonban nem csak megkóstolhatják, hanem azt is megtanulhatják, hogyan kell kifilézni és profi módon elkészíteni a „mélyvizek magányos vadászát", a kardhalat.
A Lupa Beach Gasztro Estek következő eseményét a tó Myfish seafood teraszán találják az érdeklődők. Az est házigazdája, Szabó Péter halszakértő mutatja majd be ennek a különleges, extravagáns és ínyenc halnak a bontását, miközben számos érdekességet mesél róla.
A 60 kg-os kardhalat először kifilézi, aztán szeleteli és végül füstölgő faszénparázs felett megsüti. A szakértő elmondása szerint, aki még nem kóstolt kardhalat, azt is lenyűgözi majd a legnemesebb borjúhúsra emlékeztető hal íze. A kardhal vacsora regisztrációhoz kötött, jelentkezni a halszakértő címére írt levélben lehet. A beach-re 19 óra után ingyenes a belépés.