Érdemes lesz május 10-12. között Bécsbe látogatni, ha eléggé szeretjük a hasunkat. Ugyanis ezeken a napokon rendezik meg a Genuss-Festival nevű gasztronómiai seregszemlét, ahol felvonulnak az osztrák tartományok ínyencségei. A szervezői közlemény fel is sorolja, miket lehet falni majd:
Fadézsában érlelt fehér szalonna, champagne-rozskenyér, szőlőhegyi barack-mousse, bécsi kézműves sörök és minden, mi szemnek-szájnak ingere.
A Genuss-Festivalt már tizenkettedik alkalommal rendez meg Bécsben a Kuratorium Kulinarisches Erbe Österreich és a Stadt Wien Marketing. A rendezvényen 190 manufaktúra és termelő mutatkozik be a Stadtparkban.
A standoknál bemutatkozik egy csomó régió az Innvierteltől a Waldviertelen át a pinzgaui magashegyekig. Inni is lehet majd akár bécsi kézműves sört, akár tiroli tarlórépából készült pálinkát, a Wildschönauer Krautingert. A végén pedig díjazzák a legfenntarthatóbb termelőket is.