Sercli – a Hungária gőzmalomtól a kézműves pékségekig elnevezésű ismeretterjesztő- és kóstolósétán mindent beleng majd a frissen kisült kenyerek és roppanós péksütemények illata. A három órás sétán az érdeklődők megtudhatják és meg is nézhetik, hogy ma hol és hogyan készülnek a legjobb pékáruk, miből lehet manapság kenyeret sütni, és mit rejteken a régi malomépületek, az évszázados pékkemencék, és hogy működnek a high-tech sütödék - olvasható az imaginebudapest.hu oldalán.
A séta a Hungária Malomudvar főbejáratánál indul, majd végigviszi az érdeklődőket a Soroksári úton, a Zsil utcán, a Közraktárak területén, a Lónyai utcán, ki az Egyetem térre, a Cukor utcába és a Királyi Pál utcába. A séta regisztrációköteles és kedvezményesen 4400 forintba kerül / fő.