A 2015-ben alapított jótékonysági alapítvány fiatal séfek és a szolgáltatóiparban dolgozók számára nyitotta meg a jelentkezési lehetőséget egy olyan programra, ahol a felvett jelentkezők kiválaszthatják melyik szakterületen szeretnék tovább fejleszteni magukat. A tréning hat hónapig tart, a kitöltött jelentkezési lapokat és minden szükséges dokumentumot2019. március 31-ig kell eljuttatni a Fundaziun Uccelin részére.
Bár sok ilyen tréningprogram létezik, de a vendéglátás terén mégis jóval kevesebb az ilyen lehetőség. Andreas Caminada, az alapítvány mögött álló séf ezért tartotta fontosnak, hogy valaki ebben a szektorban is támogassa és tanítsa a fiatal tehetségeket, főként azokat, akik egy fajta kulináris célra összpontosítanak. A program fő célja tehát az, hogy a svájci és a nemzetközi jelentkezőknek olyan tréninget biztosítsanak, ahol tovább fejleszthetik már meglévő tudásukat egy adott területen. Így nagyköveti szerephez is juthatnak akár a svájci fine dining területén, akár a globális piacon - olvasható a foodandwinegazette.com oldalán.
Az Uccelin három 20 hetes tréning programot, illetve ösztöndíj lehetőséget kínál. A kiválasztott jelentkezőknek mindegyik esetben választaniuk kell egy éttermet és élelmiszer gyártó céget, akiknél a tréning ideje alatt tanulnak és dolgoznak. A jelentkezés legfőbb feltétele, hogy a jelentkező 35 év alatti legyen és legyen legalább 3 év tapasztalat mint szakács, vagy szolgáltatási szakértő. A feltételek között nincs szó nemzetségi kikötésről.