Hetedik alkalommal rendezik meg február 28. és március 3. között Kárpátalján a magyar konyha hetét, amelyen 30 étterem és vendéglátóhely kínál majd magyar ételeket kedvezményes áron. A legnagyobb kárpátaljai gasztronómiai esemény annak idején a magyarországi torkos csütörtök sikerén felbuzdulva indult, ám mostanra azon már jóval túlmutat. A rendezvénynek is jelentős szerepe van abban, hogy nagy mértékben nőtt Kárpátalján a kelet-ukrajnai konfliktus miatt néhány éve visszaesett idegenforgalom.
Kezdetben 11 vendéglátóegység vett részt a rendezvényen, míg ebben az évben már 30 jelentkezett. A magyar konyha hetén résztvevő vendéglátóhelyek listája, elérhetőségük, kínálatuk és áraik megtalálhatók a turisztikai tanács Facebook-oldalán.
A vendéglátóhelyek február 28-án, csütörtökön 50, a következő napokon pedig 25 százalékos árengedménnyel várják a vendégeiket. Ahogy ez az étteremheteken és torkos csütörtökön is lenni szokott, Kárpátalján is előre kell helyet foglalni a nagy érdeklődés miatt.