A Zuglói Kenyérközösség programon, amit 2019. február 23-án, szombaton délután, a zuglói AZTA Kézműves Közösségi Műhelyben szerveznek, az érdeklődők többek között megismerkedhetnek a közösség első kistermelőivel, akik elhozzák az egészséges, allergének szempontjából biztonságos élelmiszereket kóstolásra, és a köztes kereskedelmi lépcsőfokok nélküli vásárlásra.
De egy átlagos piacozás helyett, ezen a közösségi napon jobban képbe kerülhetnek a hazai kistermelők munkáját illetően, megtanulhatják, hogyan legyenek tudatos vásárlók és miként tudnak egyre inkább a hulladékmentesség felé haladni. A Tavaszváró kistermelői kóstolón a termelők és a vásárlóközösség megoszthatja egymással a tapasztalatait, de közben finom kenyereket, sajtokat és házi szörpöket is kóstolhatnak, ki cukorral, ki szteviával készültet.
A kiállítók között lesznek, akik lenvászonból és kendervászonból készült kenyérkendőkkel, kenyérzsákokkal is készülnek majd, így aki vásárolni szeretne az készüljön saját táskákkal, mert a hulladékmentesség érdekében nem lesznek a piacnapon nejlonzacskók. De, aki helyben varrna magának kenyeres-, vagy éppen gyümölcsös vászontáskát, arra is lesz lehetőség egy kis meglepetés workshop keretében – olvasható az esemény Facebook oldalán.