A tematikus tea-tanfolyamokat szervező Flying Bird Tea House csapata közel 10 éve foglalkozik professzionális szinten teákkal. Kína, Tajvan és Japán teatermő vidékeit, feldolgozó üzemeit és kereskedőit járják, hogy gyarapítani tudják tapasztalataikat. Kezdő- és haladó szintű, valamint tematikus tea-tanfolyamaikat több mint hét éve szervezik olyan érdeklődők és fogyasztók számára, akik szeretnének egy kicsit jobban belelátni a tea titkaiba, történetébe.
A február 9-i Bevezetés a kínai teák világába – teafajták és eszközök című kurzuson a rövidebb elméleti részt egy hosszabb, gyakorlatcentrikus rész követi majd. A jelentkezők megismerhetik az egyes tea típusokat (fehér, zöld, oolong, vörös/fekete, puer), és megérthetik a termőterület és feldolgozási mód szerint elkülönülő teafajtákat. A teaház oldalán olvasható leírás szerint a gyakorlati szakaszban a kínai kungfu teakészítés eszközhasználatát és formai lépéseit sajátítják el a résztvevők, és minden típusból legalább egy fajtát el is készítenek, hogy megtapasztalják az illatokat és ízeket befolyásoló főzési paramétereket.
A délután 15 órakor kezdő eseményen szó lesz a főbb teatípusokról, a termőterületekről és feldolgozási módokról, a tea élettani hatásairól, a teavíz fontosságáról, az elkészítést befolyásoló kulcsparaméterekről, a vízhőfokról és áztatási időről, a teakészítés eszközeiről és magáról a helyes teakóstolásról, az ízek és illatok fokozatairól.
Az alapkurzus ára 7800 forint, mely tartalmazza a tematika szerinti elméleti ismertetőt, valamint a résztvevők teakészítő szettjeit és a két órás gyakorlást.