A hagyományteremtő céllal indított Slow Food and Wine Masterclass Borvacsora egy tematikus gasztronómia program, ami 2019. január 12-én veszi kezdetét. Az első estén Fiáth Attila borszakértő csatlakozik a Bori Mami étterem csapatához, hogy a vendégek a Slow mozgalom jegyében egy nyugodt és lassú vacsorán vehessenek részt.
A program érdekessége, hogy nem csak az ételekre, de egy kis gasztro- és bortudás megszerzésére is lesz idő. A 19 órakor kezdődő borvacsora témája a Kékfrankos lesz. A borfajtához kapcsolódóan Szabó Kevin Chef és csapata állította össze a menüsort, hazai prémium alapanyagokból.
Az este során olyan borokat kóstolhatnak majd, mint a St.Andrea Kadarka Pezsgője Egerből, a Soltészbor Kékfrankos 2015, a Garger Kékfrankos 2015, vagy éppen az Almagyar Érseki Szőlőbirtok 68 Kékfrankos bora. A melléjük párosított ételek közt lesz szürke marha sajt, házi kovászolt kenyérrel előételként, malac császár káposztával, illetve marha hasalja és répa barbecue.
További információkat, a részvételi díjat és a jelentkezés menetét az esemény Facebook oldalán találják.