A séf Facebook oldalán jelent meg először a hír, hogy Hazai ízek, otthoni asztalokon címmel 5 alkalmas gasztronómiai workshop indul a hétköznapi igényekre szabva, kifejezetten oktatói jelleggel. A kurzus központjában nem a receptek lesznek, hanem a naponta használható főzési technikák elsajátítása; a workshop vezetője pedig maga Széll Tamás lesz.
A 2019. február 10-én kezdődő kurzus 2019. április 7-ig tart, és minden vasárnap más tematikával ismerteti meg a jelentkezőket. A magyar konyha klasszikusait taglalva szó lesz a levesek, alaplevek, pörkölt alapok készítéséről, a húsok bontásáról, a különböző húsrészekről és azok előkészítéséről, pácolásáról. Megtanulhatják miként kell előkészíteni a halakat, a filézésüket, a pisztráng, a bransino és a ponty kezelését. De az egytálételek és a desszertek sem maradnak ki a sorból.
A jelentkezők a kurzus ideje alatt Széll Tamás „csapatának" tagjai lehetnek és beleláthatnak a modern magyar gasztronómiába, a gasztronómiai versenyek világába, a séfek életébe. A workshopra minimum 24 – maximum 32 fő jelentkezését várják. A résztvevők 2 fős munkacsoportokban, 8 fős munkapultoknál, önállóan, de folyamatos szakmai felügyelet és irányítás mellett dolgoznak majd.
További információkat, pontos dátumokat és a kurzus díjait a GastroArt oldalán olvashatják.