Lima újabban kezd divatos turisztikai célponttá válni, turisták ezrei ülnek be naponta ebédelni és vacsorázni az ottani éttermekbe. A modern stílusú és a hagyományos, dél-amerikai, illetve helyi fogások újabban komoly profitot kezdenek termelni.
2021-re helyi üzletemberek és a zöldség-gyümölcs termesztők tervet dolgoztak ki, hogy – amennyiben a politikai helyzet is kedvezően alakul – Lima legyen a kontinens kulináris fővárosa. A projekt egyik lelke Gastón Acurio séf, aki 2018-ban a tekintélyes Diners Club életmű díját is megkapta. A világ egyik legjobb szakácsaként tartják számon, mindent elért, amit a szakmában lehet - olvasható a Turizmus.com oldalon.
A séf apja Peru egyik legbefolyásosabb politikusa volt, így meggyőződését követve, Acurio küldetést dolgozott ki magának, miszerint a "főzéssel" és a gasztronómia felfejlesztésével, az éttermek és séfek közösen kiutat mutathatnak az ország jelenlegi helyzetéből.
Acuriónak is köszönhető, hogy Peruban szinte robbanásszerűen elindult a vendéglátós képzés. Több helyen nyilatkozta, hogy a nyersanyagokat Peruban kell feldolgozni, és magas színvonalon kínálni.