San Francisco a startup vállalkozások mekkája, így aztán nem csoda, hogy a burgeripar is megújul errefelé.
A technológia és a gasztronómia szerelemgyerekeként olyan burgerező született itt, ahol robotok állítják össze a hatdolláros hamburgereket – írja a Lonely Planet News.

A Creator nevű hely titokban kilenc éven át készült, és a minap nyitott meg San Francisco SoMa negyedében. A három alkotó, akik 2012-ben alapítottak céget a robotgasztro vonal felfuttatására, nem robotként utalnak az új szakácsra, nem inkább "gasztronómiai eszközként", hiszen a burgerező azért nem hiányoznak az emberek.

A paradicsomot a gép ügyesebben szeleteli, mint az ember, de a rendelésfelvételt azért az élőlények még jobban csinálják. Az alapítók célja az, hogy a szó szerint "gépies" konyhai munkát a gépre bízzák, de a humán faktor továbbra is megmaradjon.

Az ízélmény elsődleges szerepet kapott a vállalkozásban. Ezt aláhúzandó a Momofuku és a Chez Panisse éttermek Michelin-csillagos séfei működtek együtt a Disney Imagineering, a NASA és a Telsa szakembereivel, hogy megalkossák ezt a 4,2 méter hosszú robotpultot. Az eszköz 350 érzékelőt és húsz számítógépet használ fel ahhoz, hogy óránként 130 burgert állítson elő. A robot a húst maga darálja és süti is, ráadásul mindezt a vendég szeme előtt.

A vendégek egyébként négy burgervariáció közül választhatnak.