Gasztrománok, figyelem: megnyílt az Eataly Bolognában!
Mint korábban megírtuk, izgatott várakozás előzte meg az olasz gasztrovidámpark megnyitását Bolognában. Nos, az Eataly World november 15. óta látogatható, élvezhető, kóstolható – írja a Travel and Leisure.
A gasztroszentélyben mindent megtudhat a látogató, amit az olasz ételek készítéséről valaha is szeretett volna. A kezdeményezés egyik sarokköve megmutatni azt is, hogy az élelmiszerek, a hozzávalók honnan érkeznek a konyhába. A huszonöt hektáros parkban „tanyától a villáig" követhetjük nyomon az ételt. Összesen kétszáz állatot és kétezer növényt tartanak demonstrációs célokra.
És most jön a lényeg: negyvenöt (!) étterem, bisztró és elviteles stand várja majd a nyálukat csorgató érdeklődőket, melyek Olaszország minden térségének gasztronómiáját bemutatják. A látogatók ráadásul negyven gyárat is felkereshetnek a helyszínen, ahol nézhetik és megtanulhatják, hogyan készül a sajt, a tészta, az olaj, a sör, az édességek, illetve hogyan dolgozzák fel a halat és a húst. Részt vehetnek továbbá egynapos képzéseken és olyan eseményeken, mint a szarvasgomba-felkutató túrák és gasztrofotózás.
A tanulás tehát kiemelt szerepet kap, de azért a lényeg az, hogy mindenki jól érezze magát és jókat egyen-igyon. Az élményt fokozandó - elvégre egy vidámparkról van szó - hat attrakció is lesz: a tűz, föld, tenger, állatok, palackozott italok és a jövő témakörében!