A világ legjobbjai közé jutott a magyar pizzakészítő
Május második hetében három napon keresztül zajlott Pármában a Campionato Mondiale Della Pizza nevű világbajnoksága 26. évada, amelyen 38 ország 730 indulója mérette meg magát. Az egyetlen magyar induló, Szabadfi Szabolcs pék bejutott a világ 50 legjobb pizzakészítője közé, és végül 48. helyen végzett (717 pontot ért el, a világbajnok 803-mal nyert) -írja a Turizmus.com.
A pizzájához (pizza pala) kedvenc alapanyagait használta: mangalica sonkával és spárgával bolondította meg versenyművét. A jelenlegi leghíresebb olasz pizzakészítőt, Graziano Bertuzzót (Graziano Bertuzzo Scuola Italiana Pizzaioli - pizzaiskola) is elvarázsolta a magyar pizzás és remekműve - írja a lap.
A kőszegi származású Szabadfi Szabolcs egyébként Szombathelyen tanult péknek, jelenleg a Panificio il Basilico, azaz a Bazsalikom Pékség útjait egyengeti. Március végén pedig élete egyik legnagyobb elismerését kapta meg: ő lett Magyarország legjobb péke.