Bonsaiból készült sört dobott piacra két brazil sörfőző
Az összes különleges ízesítésű sör elbújhat a bonsai-sör mellett, amelyet két brazil sörkészítő palackozott formában már piacra is dobott - írja a Dining Guide. A Sao Paolo mellett található Heroica sörfőzde tulajdonosai először csak szórakozásból, maguknak készítettek szokatlan ízkombinációval söröket. De nem álltak meg a borsos, a citromos, és a kokalevéllel ízesített sörnél. A bonsai ötlete akkor jutott eszükbe, amikor megkóstoltak egy cachacát (Brazília nemzeti koktélját), amelyet korumatsu (japán feketefenyő) ágakkal ízesítettek. Skandináviában például ősidők óta léteztek a komló helyett fenyővel készített sörök, gondolták, kipróbálják ők is. Annyira jól sikerült a bonsai-sör, hogy megszületett a Kuromatsu Kamikaze ipa.
Munkájukban Brazília leghíresebb bonsai mestere, Renato Bocabello segítette - aki egyébként az egyikük rokona. Bocabello évente kétszer metszi a több mint 400 apró fából álló gyűjteményét – a levágott ágakat pedig a sörkészítőknek adja. A bonsaiok között akadnak több mint 100 éves, és 20 000 dollárt (hatmillió forintot) érő fák is.