Heti hat napot gyakorol a szakácsverseny világdöntőjére Széll Tamás csapata
A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és tányérelemeiben a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny január 24-25-i lyoni világdöntőjén – adta hírül az MTI.
A magyar csapat a májusi budapesti Európa-bajnokság után pihenőt tartott, szeptember eleje óta azonban már zajlik az intenzív felkészülés az egyik fogás alapanyagával, a bresse-i csirkével, mely különleges előkészítést igényel, és amelyet a 30 évvel ezelőtti döntő emlékére választottak ismét a bírák. Második ételként rendhagyó módon vegán fogást kell elkészíteni, melyhez tejet és tojást sem használhatnak a csapatok.
A magyar csapat nagy reményekkel indulhat: mint Széll Tamás séf a mai sajtótájékoztatón elmondta: a 2013-ban első magyar versenyzőként elért tizedik helyéhez képest legalább öt helyet szeretne előrelépni.
http://travelo.hu/bor/2016/05/12/szell_tamas_nyerte_a_bocuse_d_or_europai_dontojet/