Szeptember 24-én egy hatalmas sétáló kóstolón mutatják be az elmúlt évek legjobb juhfarkjait a Somlói Juhfark Ünnepen.
A juhfark Magyarország egyik legősibb fajtája. Sok arca van, lehet friss, reduktív, lehet maradék cukros, sőt édes, és lehet több évig hordóban tartott, hatalmas testű bor. Somló pedig az egyik legizgalmasabb magyar termőhely: talaja, fekvése és mikroklímája egyedülálló ízvilágú borokat produkál. A juhfarkban különösen szépen jelenik meg ez az összetéveszthetetlen, vulkanikus, tüzes karakter - definiálják a szervezők a juhfark jellegzetességeit az esemény programajánlójában, ahol mindezt közelebbről somlói borászok segítségével is megtapasztalhatjuk szeptember negyedik hétvégéjén.
30-féle juhfark egy helyen
Sokfajta sétáló kóstoló létezik, de a legérdekesebb az, amelyiket ott rendezik, ahol a bemutatott borok megszülettek. Ilyenkor nemcsak a borokkal és készítőikkel, hanem a tájjal, a közeggel is kapcsolatba kerülhetünk. A Somlói Juhfark Ünnepen 16 somlói pincészet mutatja be 30 féle juhfarkját a Tornai pincészetnél. A sétáló kóstoló mellett mesterkurzusokat, pincetúrát és a Somló hegyen vezetett túrával egybekötött kóstolót is tartanak.
Kóstolom app segíti a borbarátokat
A borkóstolásban a közelmúltban fejlesztett Kóstolom mobilalkalmazás segít, amelyet bármely okoseszközre ingyen lehet letölteni. Az app minden fontosabb információt tartalmaz a kiállító
borászatokról és a kóstolható borokról, miközben ezen keresztül értékelhetjük a borokat, és megoszthatjuk élményeinket, benyomásainkat is.
További részletek a rendezvényről itt.