Michelin-csillagot kapott egy Szingapúrban működő utcai ételbódé, a Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle.
Chan Hon Meng, aki 35 éve készít hongkongi szójaszószos csirkét a saját kis kuckójában, először azt hitte, tréfálnak vele, írja a hvg.hu. Az 51 éves, malajziai férfi fiatalon kezdte a szakmát, a fortélyokat egy hongkongi séftől leste el. Így nem volt kérdéses, hogy Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle-nek nevezi el a 2009-ben, Szingapúr kínai negyedében megnyitott kifőzdéjét.
Chan Hon Meng reggel ötkor kezd. Öt órát vesz igénybe a napi 150 csirke előkészítése. Nyitáskor már hosszú sorok kígyóznak az üzlet előtt. Addig marad, amíg az utolsó csirke is elfogy.
Hetente száz órát dolgozik. A legolcsóbb étel nála átszámítva másfél dollárba, nagyjából 420 forintba kerül.
A Michelin-csillag óriási áttörés számára. Azt reméli, az elismerés segít abban, hogy a világ egyre jobban felismerje és elismerje az utcai ételkészítést. Árat a díj elnyerése után sem emel. Az ügyfélkör bizalma fontosabb számára, mint a rövid távú haszon.