Az ország 22 főzdéjének legfrissebb kínálatát lehet megkóstolni április 28-30. között a Városháza Parkban, és bemutatkozik az év tíz legjobb birspálinkájának házasításával készülő Év pálinkája is.
Idén az ország különböző tájain termesztett birs gyümölcsből készült pálinkákat hozza Budapestre a tavasz legnagyobb pálinkás rendezvénye. A belépődíj nélkül látogatható három napos fesztiválon az ország 22 főzdéjének legfrissebb kínálatából lehet kóstolni.
Bemutatkozik be az év tíz legjobb birspálinkájának házasításával készülő Év pálinkája is „Magyarország pálinkafőzdéi 2011 óta készítik el az Év pálinkáját, amely célja, hogy bemutassa a fogyasztóknak az adott év gyümölcsét. Az idei rendezvény tökéletes alkalom arra, hogy kiemelkedő minőségű birspárlatokon keresztül ismerkedjenek meg az érdeklődők az azonos gyümölcsből készülő párlatok sokszínűségével" – mondta Maros Róbert, az esemény főszervezője.
A fesztiválon Hello Pay feltöltős fesztiválkártyával fizethet: a fizetőrendszer újdonsága, hogy borravalót is lehet adni vele.A zsűri döntése alapján idén a Márton és Lányai, a Zimek, a Nobilis, a Cruxx, a Békési, a Gyulai, a Csalló, a Schiszler, a Tokaj Spirit, és a Spiritus Primus pálinkafőzdék tételei kerülnek a termékbe.