Megnyílt a világ első repülőtéri ginfőzdéje a Gatwick északi terminálján február végén.
A lepárló, ami miatt érdemes előbb elindulni a reptérre, Nicholas Culpeper nevet viseli, egy 17. századi angol tudós után, aki sok egyéb mellet a gyógynövényekhez is nagyon értett. Ő írta le például, hogy a gin egzotikus összetevői igen jó hatással vannak az egészségre, és számos betegség ellen beváltak már.
A reptéri szeszfőzdének egy bárja is van, amely finom koktélokat lehet kóstolni, és fel is lehet tölteni a ginkészleteinket, mielőtt útnak indulunk, írja a metro.co.uk. A bárban ételeket és ginkoktélokat szolgálnak fel, emellett szemtanúi lehetünk annak, hogyan működik a ginlepárló berendezés, amely egyszerre 12 litert tud előállítani.
A hely specialitása a Nicholas Culpeper London Dry Gin, egy 7 dl-es üveg ára 25 font, azaz 10 ezer forint belőle.
„Soha nem gondoltunk, hogy lehetséges egy reptéren gint főzni" – mondta Nick Ayerst, az éttermi részleg vezetője.
A bolt és a bár a Gatwick reptér északi terminálján található.