Kétnapos kulináris sétával, tavaszi gasztropiknikkel és családi programokkal várja az ínyenceket Palkonya, a Villányi borvidék egy utcás faluja. HÚ!SVÉT+7 -re balatoni, soproni és pécsi éttermek is érkeznek.
Még nem tudja, hol és hogyan pihenje ki a húsvétot? A Stílusos Vidéki Éttermiség és a palkonyai vendéglátók, vincellérek, valamint a környékbeli kézműves termelők összefogásából megvalósuló eseményen belekóstolhat a Villányi borvidék, Dél-Baranya és más magyarországi régió ízeibe, gasztronómiájába, olvasható a villanyiborvidek.hu közleményében.
A szezonnyitó tavaszi közönségtalálkozóra a palkonyai udvarházak, műemlék pincék, családi pincészetek finom borokkal, kemencés és grill ételekkel, házi süteményekkel, programokkal készülnek.
A húsvét utáni gasztrofesztivál főszereplője a sonka lesz, egy "nemzetközi sonka workshop" is szerepel a programok között.
A Palkonyha vendége ezúttal a balatonfüredi Kredenc Borbisztró, a budapesti Pesti Burger&Bár és a Hosszúhetényi Almalomb lesz. A Mokos Pincébe a pécsi Zsolnay Étterem, a Faluházba pedig a balatonfüredi Baricska Csárda és a veszprémi Chinati étterem fog kitelepülni, de a balatonszemesi Kistücsök és a köveskáli Kővirág törzsvendégei is viszontláthatják a kedvencüket.
További információt itt talál az eseményről.