Idén már 12. alkalommal rendezik meg a Tokaji Ősz rendezvénysorozatot. A jelentős borgasztronómiai eseményt egy Szepsy apa-fia borvacsora indítja Mádon, Magyarország Michelin-csillagos éttermei is képviseltetik magukat, és itt debütál egy speciális tokaji furmint pohár is.
A Tokaji Ősz vendégei idén Mád történelmi dűlőiben, három napon át élvezhetik a többszáz éves pincék mélyéről és a legmagasabb minőséget képviselő konyhákból kikerülő kuriózumokat. Tokaj-Hegyalja neves borászai ráadásul ritkán képviseltetik magukat egyszerre ekkora számban: több mint 20 borászat mutatja meg itt legszebb tételeit – áll a rendezvény közelményében.
Szeptember 18-án a Tokaji Ősz egy Szepsy apa-fia borvacsorával indít, amely a borvilág egyik ritka pillanata lesz – azelőtt nem volt még példa arra, hogy a családi borászatot igazgató idősebb és a Szent Tamás főborászaként tevékenykedő ifjabb Szepsy együtt ajánlja a legjobb borait a közönségnek.
A borvacsora válogatott tokaji borait a Michelin-csillagos Costes, Onyx és Borkonyha séfjeinek fogásai kísérik. A különleges ötfogásos vacsorának az újonnan nyílt, borarchívummal és bortrezorral rendelkező, az aszúkészítés módját virtuális játékokkal bemutató mádi Aszúház ad helyet.
A gálavacsorán a résztvevők világpremier tanúi is lehetnek: Georg Riedel, az osztrák Riedel üveggyár tulajdonosa itt mutatja be először azt az egyedi tokaji furmint poharat, mely a háromnapos mádi hétvége után indul világhódító útjára.
Szombaton, szeptember 19-én tokaj-hegyaljai borászok kalauzolják a vendégeket – délelőtt és délután is 20-25 fős csoportokban kóstolhatják a borokat, szakmai vezetés mellett. Az ebédet a miskolci Keszegsütő csapata biztosítja majd a Mádi Kúria kertjében, délután pedig ellátogathatnak a résztvevők a Mádi Zsingagógába vagy megtekinthetik az Aszúház interaktív kiállítását is. A mádi Oktatási Központban este 6 órától nyit a borbár, ahol este a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) vacsoraestje zajlik majd.
Vasárnap, szeptember 20-án, akik előzetesen jelezték, exkluzív mádi dűlőtúrán is részt vehetnek, három útvonal és borász közül választva: kerékpárral vagy elektromos terepjárókkal indulhatnak a Nyerges Tetőre ifj. Szepsy Istvánnal, sétálhatnak az Urbán Dűlőbe Szepsy Istvánnal, vagy kisbusszal tarthatnak a Kakas Dűlőbe, Demeter Zoltánhoz. Hamisítatlan mádi dűlőtúra lesz mind, melyeket a Gusteau vidéki vasárnapi ebédje zár a Mádi Udvarházban.
További infó és jelentkezés a programokra itt.