Négy napig újra a Juniborászoké lesz a Szent István tér. Augusztus 27-30. között, a III. Junibor Borünnepen a hazai fiatal borászok mutatják be a boraikat. Több mint száz tételt lehet megkóstolni a fesztivál ideje alatt.
A Fiatal Borászok Egyesülete és a DiVino rendezvényén a borokat első kézből, maguktól a borászoktól lehet megkóstolni. Magyarország fiatal borászai a legizgalmasabb tételeikkel, és kötetlen kóstolókkal, fogadóórával, finom falatokkal várják az érdeklődőket.
Gasztrófronton a Twist & Chips, a Zing Burger, a KOLBice, a Pataki Cukrászda, a Meat & Sauce és a Tekeresvölgyi Kézműves Tejtermékek teszik még vonzóbbá az eseményt. A JUNIBOR, vagyis a Fiatal Borászok Egyesülete 40 év alatti borászokat tömörít megívásos alapon: a tagok szavaznak az új tagok felvételéről. Az egyesület fontosnak tartja az új generáció mentorálását, ezért idén Zöldszüret néven zártkörű rendezványen találkoznak a 20 legígéretesebb fiatal borász jelentkezővel.
Minden nap 18:00-21:00 között kerül sor a borász fogadóórákra a téren, és extra program lesz a „Kedvencek kóstolója", ahol a JUNIBORászok elhozzák kedvenc boraikat és belépő ellenében a DiVino Bazilikában meg lehet kóstolni ezeket is. (Belépő teljes fogyasztással: 3500 Ft, diákoknak 2500 Ft).