Vidéki csúcsgasztronómiáért irány Palkonya!
Április 11-én megnyitja idei rendezvényei sorát a Stílusos Vidéki Éttermiség. Idei első összejövetelüket húsvét után hét nappal tartják meg, ezért a program húSVÉT+7 néven fut.
Az egyesületbe tömörülő éttermi csoport tagjai mindannyian a szívből jövő, vidéki vendéglátást tartják legfontosabb alapelvüknek és ennek hangulatát szeretnék megmutatni a SVÉT-re látogató közönségnek. A SVÉT-tagok mellett vendégéttermek is részt vesznek az eseményeken, sőt a helyi termelők, beszállítók, gasztronómiai képviselők közül is többen meghívást kapnak.
"Azert fontos a vidéki éttermek és egy-egy régió összefogása, mert meg szeretnénk mutatni, hogy hazánk gasztronómiája mennyire színes és változatos Más ízek, gondolatok, stílusok találkoznak, amelyek mind szerethetők és kóstolásra csábítók" – mondta el az egyesület fő célkitűzéseit összefoglalva Pauli Zoltán, a villányi Crocus Gere Bor Hotel és Mandula étterem, valamint a palkonyai PalKonyha képviseletében.
A Stílusos Vidéki Éttermiség, és a palkonyai vendéglátók, vincellérek, valamint a környékbeli kézműves termelők összefogásából megvalósuló eseményen a Villányi borvidék és dél-baranya-, valamint további hét magyarországi régió ízeibe kóstolhatnak bele a vendégek.
Az első ilyen találkozó egyébként a szigetmonostori Rosinantéban volt 2012 februárjában. Az egyesület célja az volt, hogy összegyűjtsék a vidéki éttermek legjavát.