Itt kóstolhatja a világ legjobb fagylaltját.
A Carpigiani Fagylalt Egyetem (valóban létezik, nem mi találtuk ki) három évet szánt arra, hogy a világ legjobb fagylaltját megtalálja. A győztest a minap hirdették ki – írja a Condé Nast Traveler.
Az elődöntőknek a kínai Sencsen, valamint Chicago, Tokió, Berlin, Austin, Dubai, Melbourne, Valencia és Róma adtak helyet.
A Gelato World Tour a hároméves kutatás csúcspontjaként a múlt hétvégén harminchat döntőst hozott össze Riminiben, ahol összesen ötvenezer önként jelentkező kóstolta végig a versenymunkákat. A rendezvény három napja alatt 2500 kilogramm fagyi fogyott.
A nyertes pedig: az umbriai Spoleto városka cukrászdája, a Gelateria Crispini által készített pisztáciaízű fagyi lett.
A pisztáciafagyik királynője három különféle szicíliai pisztáciából készül: kettőt az Etna lábánál található Bronte-ból szereznek be, egyet pedig a tengerparti Agrigentóból. Nem titok az sem, mihez kezdenek az áruval: huszonnégy órán át lassú tűzön pörkölik, mielőtt madagaszkári vaníliával ízesített cukorba forgatnák őket, majd ezt követően jöhet a tejszín, a karamellizált cukor, egy csipetnyi tengeri só (az Adriáról), és néhány egész pisztáciadarab.
Az alkotó maga sem számított ilyen elismerésre, majd elmondta: a pisztácia talán hétköznapi íznek tűnik, de a nyersanyagok alapos tanulmányozását követően úgy érzi, olyat sikerült alkotnia, mely nagyon egyszerű, mégis ezzel együtt nagyon összetett.