Öt pörgős fesztivál borőrülteknek

Aki imádja a bort, az legalább akkora izgalommal készül a szüreti fesztiválokra, mint a zeneőrültek a Voltra vagy a Szigetre. Ha ön viszont úgy érzi, képtelen választani a különböző fesztiválok közül és ötlete sincs, hogy merre induljon, segítünk a döntésben! Szeptember elejétől októberig minden hétvégére ajánlunk egy vidéki helyet, ahonnan biztosan nem fog szomjasan hazatérni. Kóstolópoharat kézbe, kezdődhet az ivászat.

 

Mádi Furmint Ünnep – szeptember 5-6.

A tokaj-hegyaljai települések életéhez mindig is hozzátartozott a szőlő és a bor szeretete. Ezt a hagyományt viszi tovább a Mádi Furmint Ünnep is, ahol a Mád termőterületeinek 70 százalékát uraló különleges szőlőfajtáé, a furminté a főszerep. A száraz, ásványos, ugyanakkor gyümölcsös illatú furmint lassacskán Mád jelképévé válik, de a fesztiválon persze még sok más helyi bort is kóstolhatunk.

Galéria: Öt pörgős fesztivál borőrülteknekFotó: Mádi Furmint Ünnep


Két nap alatt 30 helyszínen színes gasztronómiai kínálattal, jobbnál jobb koncertekkel és változatos családi programokkal várják a látogatókat. De még a sportolás sem maradt le a palettáról: lesz közös szabadtéri meccsnézés, sőt, még futóverseny is. Ha szívesen ellátogatna a Furmint Ünnepre szeptember első hétvégéjén, kattintson ide a részletekért.

Szüreteljen ön is!

Tradicionális szüreti program Magyarország első családbarát szállodájában! Vegyen részt egy igazi szüreten szeptember 18. és 20. között: szőlőszedés, puttonyozás, szőlőtaposás, préselés és mustkészítés vár önre. Vidám családi vetélkedő a szőlőbirtokon, eszem-iszom, dínom-dánom. Egyik legnépszerűbb hétvégi programunkon az egész család kikapcsolódhat. Jöjjön idén a Kolping Hotel**** Spa & Family Resortba szüretelni! (X)

Szegedi Bortér – szeptember 16-20.

Szeptember 16. és 20. között rendezik meg a Bortér elnevezésű borfesztivált a szegedi Dóm téren. Tudta, hogy régen a belváros helyén félkörívben szőlőskertek terültek el? Ezeknek az időknek állít emléket a fesztivál és a szüreti bál is.

Galéria: Öt pörgős fesztivál borőrülteknekFotó: Ivanyi Aurel / Bortér

Több mint nyolcvan hazai borász, szuper koncertek és ínycsiklandó szegedi kaják mellett ücsöröghetünk az egyik kedvenc magyar terünkön – hát kell ennél jobb program egy őszi hétvégére? A Bortér Facebook-oldalát itt találja.

Őszi Gasztro-Fantázia hétvégék a zalakarosi MenDan Hotelben

Ínycsiklandozó ételek, közel 500 féle bor, andalító zene, egy csodás wellness birodalom masszázs különlegességekkel, kényelmes szobák jacuzzival és mosolygós személyzet. Ez a MenDan varázs, melyet 2015. szeptember 26-án Szabó Ádám fellépése tesz felejthetetlenné. Ugye ez az, amire Ön is vágyik? (X)

Szekszárdi Szüreti Napok – szeptember 17-20.

Az ország egyik legrégebbi vörösboros vidékén, Szekszárdon négynapos fesztivállal ünneplik a szüretet. A legjobban várt program persze a szüreti felvonulás lesz, ahol legalább kétezren vesznek részt minden évben, népviseletbe bújva, a szüreti hagyományokat felelevenítő különleges eszközökkel a kezükben. De olyan klasszikus programok is lesznek mint a ,,Szüret Táncos Párja" választás, nótaest, vagy boroscímke-kiállítás. Ha szívesen kortyolna zamatos szekszárdi borokat, akkor itt olvashat tovább a szüreti napok részleteiről.

XIX. Európai Bordalfesztivál – szeptember 25-27.

Ha nemcsak a jó bort, de a hangulatos zenét is kedvelik, a kettőt együtt pedig egyszerűen imádják, akkor a villányi Bordalfesztivált önöknek találták ki. Hamisítatlan bordalokat hallgathatnak itt Európa legelismertebb férfikórusaitól, de lesznek különböző pince-, matiné- és gálakoncertek is, ahol kedvünkre kóstolhatjuk a legjobb villányi vörösborokat. A bordalfesztivál részletes programjáért kattintson ide.

Móri Bornapok – október 1-4.

Szerencsére még szeptember végével sem kell búcsút mondanunk a borfesztiváloknak. A már nyolcvan éve töretlen sikernek örvendő Móri Bornapok szervezői az idei program összeállításakor törekedtek arra, hogy a tradíciók ápolása mellett lépést tartsanak az új trendekkel is. A borkóstolókon, a szüreti felvonuláson és a borkirálynő-választáson kívül sportprogramok és könnyűzenei koncertek is lesznek, így biztos lehet benne, hogy akkor sem fog unatkozni, ha már elunta a borozást. Kattintson ide, ha tovább olvasna a bornapokról.

Galéria: Öt pörgős fesztivál borőrülteknekFotó: Móri Bornapok
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek