Megnyílt Magyarország legnagyobb szalmalabirintusa Siófokon

Siófokon, a Nagystrandon megnyílt az ország legnagyobb szalmalabirintusa. A 600 négyzetméteres útvesztőt rendszeresen átrendezik, így minden alkalommal igazi kihívást jelent az egyetlen kijárat felkutatása.

Magyarország legnagyobb szalmalabirintusa SiófokonForrás: Balaton-parti Kft.

Megnyílt az ország legnagyobb szalmalabirintusa Siófokon

A 600 négyzetméteres siófoki Szalmalabirintus 200 bálából áll, és 180 centiméteres falmagassággal rendelkezik. Nem lehet kilátni belőle, így valódi kihívást jelent a kalandozni vágyók számára. Sötétedés után is lehet majd útvesztőzni, ugyanis a látogatók elemlámpát kapnak a kezükbe. Így még sejtelmesebb lesz a bolyongás.

– Az őszi szünetben minden nap várjuk az érdeklődőket. Majd egy rövid kihagyás után, a téli szezonra fókuszálva újra megnyitjuk a nagyközönség előtt – mondta a Travelonak Kósz Ágota, a Balaton-parti Kft. ügyvezetője, aki azt is elárulta, hogy a hideg hónapokra további szórakoztató attrakciókkal készülnek. Többek között idén is megépítik a műjégpályát.

Az útvesztőnek mindig nagy sikere van

– Tudomásom szerint ez az ország harmadik, a balatoni régió legnagyobb szalmalabirintusa, amit többször is átforgatunk, variálunk, hogy ne lehessen kiismerni a kivezető utat. Az ötlet az óriáskerék üzemeltetőjétől ered, aki egy másik településen azt tapasztalta, hogy az útvesztőt kedvelik a turisták. Enyingről érkeztek a hatalmas bálák, melyekből a Balaton-parti Kft. munkatársai alkották meg a különleges folyosórendszert – részletezte Kósz Ágota.

A Balatonnál található útvesztő idén is sikeres a látogatók körébenForrás: Balaton-parti Kft.

Tavaszig áll majd a siófoki Szalmalabirintus

A négy évszakos Balaton megvalósításában aktív szerepet vállaló strandüzemeltető cég az adventi időszakban is várja a látogatókat. Idén először egész évben működik az óriáskerék, de szaunázni is lehet majd a vízpartján. A Szalmalabirintust próbálják minél jobban megóvni, hogy a tavaszi időszakban is fogadja majd a kihívást kereső látogatókat.

Ópusztaszeren is működik a Csillagösvény Labirintus

Ópusztaszeren, közvetlenül a Nemzeti Történeti Emlékpark mellett található útvesztő november 11-ig működik. A 3.5 km hosszú és 2 méter magas sövényfalakból álló labirintus másfél hektáron terül el, és 35 ezer tő fagyalt használtak az elkészítéséhez. A területet hat fahíd is átszeli, a szervezők a 13 útelágazásban tematikus segítséget nyújtanak. A sövényfalak rajzolata még a műholdakról is látható: a legendás Csodaszarvast mintázza.

Félelmetes labirintus Kaliforniában

Egy óriási, 60 hektáros kukorica-labirintus Kaliforniában annyira félelmetes lett, hogy halálra rémülnek a látogatók és kétségbeesésükben a 911-et hívják, hogy segítsenek rajtuk. Volt, aki négy óra alatt sem találta meg a kijáratot. A kukorica gyermekei című Stephen King regényből készült filmadaptációban érezhették magukat. 

 

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek