Vonattal vagy autóval éri meg jobban a Balatonra utazni?

Örök kérdés, hogy vonattal vagy autóval éri meg jobban a Balatonra utazni? Ez sok mindentől függ, mutatjuk végül mire jutottunk.

Vonattal vagy autóval éri meg jobban a Balatonra utazni? - illusztrációForrás: MÁV / Facebook

Az autó ellen szól, hogy ha dugóba kerülünk, sokkal több időbe telik lejutni a Balatonhoz, mint vonattal. Ráadásul a benzin is drágább, mint a vonatjegy, ugyanis a legolcsóbb jegy Budapest és Siófok között 4000 forintba kerül, míg a benzin ennek legalább a duplája – írja a Sonline a LikeBalaton cikkére hivatkozva.

Tehát vonattal éri meg jobban leutazni a Balatonra

Tavaly 3 millió utas vette igénybe a MÁV balatoni járatait, például a Bagolyvonatok előnyeiről mi is írtunk korábban.

Nyáron éjszaka is utazhatunk vonattal a Balatonra a Bagolyvonatokkal

Hétköznap is utazhatunk a főszezonban éjszakai vonattal a Balaton déli partja és Budapest között a MÁV Bagolyvonataival.
A Bagolyvonatok Budapest és Keszthely között naponta, míg az északi és a nyugati parton főként péntekről szombatra, illetve szombatról vasárnapra virradó éjszakákon közlekednek a MÁV tájékoztatása szerint. A vonatokkal éjszakánként akár 5-7 ezren is utazhatnak.

A hétvégéken óránként indul Bagolyvonat a déli partra

A Balatonnál a vasúti közlekedés éjszaka sem áll le. A napközbeni sűrű vonatközlekedést éjjel kiegészítő Bagolyvonatokkal együtt a nap 24 órájában lehetővé teszik az utazást a part mentén, Budapest és Balaton déli partja között naponta.

Az északi és nyugati parton a Bagolyvonatok többsége csak péntekről szombatra, illetve szombatról vasárnapra virradó éjszakákon közlekedik. Ezekkel a járatokkal szórakozás, italfogyasztás után is biztonságosan, kedvező áron és kényelmesen haza lehet jutni. A déli parton a Déli pályaudvar és Keszthely között a nyári időszakban minden nap kétóránként közlekednek a Bagolyvonatok, melyek a part mentén minden állomáson és megállóhelyen megállnak.

Keszthelyre is eljuthatunk vonattal - illusztrációForrás: Shutterstock/Anze Furlan

A hétvégi időszakban, azaz csütörtökről péntekre, péntekről szombatra és szombatról vasárnapra virradó éjszaka a Bagolyvonatok sűrűbben, óránként közlekednek a part menti szakaszon, egyes vonatok esetén székesfehérvári átszállással.

Északi és a nyugati parton hétvégenként (péntekről szombatra, szombatról vasárnapra virradó éjszaka) a part mentén átlagosan kétóránként közlekednek a Bagolyvonatok Keszthely–Tapolca, Tapolca–Balatonfüred, és a Balatonfüred–Székesfehérvár viszonylatokon. Budapest és Balatonfüred között egy pár közvetlen Bagolyvonat is közlekedik.

A Bagolyvonatokkal általános díjszabás szerint lehet utazni, ezért helyjegyre sincs szükség, így az igénybe vételükhöz elegendőek az ország- és vármegyebérletek, ezek napijegy változatai (Vármegye24, Magyarország24)

Népszerűek a MÁV étkezőkocsijai 

Ahogy azt a Világgazdaság megírta, már több, mint tízezren fogyasztottak ételt vagy italt az Utasellátónál. A már több mint 75 éves Utasellátó a nyári szezonban megújult étlappal várja a vendégeket. Több mint négyszáz munkavállaló dolgozik a vasúti vendéglátásban, naponta több mint száz vonaton.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek