Élete árán mentette ki barátnőjét a Balatonból a fiatal férfi

Egy fiatal baranyai férfi az élete árán mentette ki a barátnőjét a Balatonból július 27-én, 19 óra körül. Balatonlellénél a mély vízből még ki tudta menteni a szerelmét, de közben elmerült és túl sokáig volt a víz alatt.

Élete árán mentette ki barátnőjét a Balatonból a fiatal férfi - illusztrációForrás: Shutterstock/ berni0004

Egy szemtanú egy héttel a tragédia után fordult a sonline.hu szerkesztőségéhez, mert sehol nem hallott a médiában a hős férfi önfeláldozásáról.

A balatonlellei Napfény strandon történt a tragédia. A fiatal férfi a barátnője segítségére indult, akit ki tudott menteni a vízből, de utána ő is elmerült és nagy mennyiségű víz került a tüdejébe. A többi strandoló vitte partra a párt. A férfi életéért 45 percen át küzdöttek, de hiába.

A sonline.hu megkereste a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatát, ahol megerősítették, hogy valóban történt egy haláleset a jelzett időben, ezért a Balatoni Vízirendészeti Rendőr-főkapitányság közigazgatási eljárást indított. Úgy tudjuk, hogy a 26 éves, Baranya vármegyei, hegyszentmártoni férfi valóban vízbefulladás miatt hunyt el.

Sajnos a Balaton idén már több életet követelt. Mi is beszámoltunk a szomorú hírről, miszerint július 12-én egy férfi Fonyódnál, az 50 centiméteres vízben vesztette életét és hiába érkezett mentőhelikopter, így sem tudták visszahozni az életbe.
Június végén Szigligetnél egy középkorú férfi fulladt a Balatonba, miközben a matracon besodródott feleségét próbálta meg kimenteni. Június 15-én pedig egy külföldi fiatalt nyeltek el örökre a hullámok. Július közepén pedig egy idős hölgy a lánya és a férje szeme láttára fulladt a Balatonba.

Ne feledjük, a Balatonban nemcsak tragédiák történnek, évente több millió embernek okoz felhőtlen örömöt. Nézd meg az alábbi videón a legszebb vidékeit:

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek