Tragédia: Újabb ember fulladt a Balatonba

A Balaton nem csak a jókedvű családi nyaralásokról és gondtalan lángosozásokról szól. Sajnos a magyar tenger időnként emberéleteket követel. Legutóbb egy 85 éves kaposvári férfi lett az áldozata.

A Balatonba fulladt férfin már nem tudtak segíteni - illusztrációForrás: sonline.hu

Az idős férfi a fonyódi Tungsram-strandon feltehetően rosszul lett, és elesett a partközeli, sekély vízben, ahol egyedül fürdőzött.

A közelben tartózkodó emberek azonnal a segítségére siettek, a partra húzták, és megkezdték az újraélesztését. Hamarosan egy mentőhelikopter is megérkezett a szabadstrandra, de már nem tudták megmenteni az idős kaposvári férfi életét. A sonline.hu megkereste Orbán Zoltánt, a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjét, aki elmondta, hogy a rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit.

Többen belefulladtak idén a Balatonba

Mi is beszámoltunk a szomorú hírről, miszerint július 12-én egy férfi Fonyódnál, az 50 centiméteres vízben vesztette életét és hiába érkezett mentőhelikopter, így sem tudták visszahozni az életbe.
Június végén Szigligetnél egy középkorú férfi fulladt a Balatonba, miközben a matracon besodródott feleségét próbálta meg kimenteni. Június 15-én pedig egy külföldi fiatalt nyeltek el örökre a hullámok. Július közepén pedig egy idős hölgy a lánya és a férje szeme láttára fulladt a Balatonba.

Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és ÖTE (VMSZ) civil szervezet azt tanácsolja, hogy mindenki a saját és a környezetükben tartózkodók biztonságára ügyelve strandoljon. Azt javasolják, hogy aki a Balatonon strandol, töltse le a BalatonHelp alkalmazásukat, melyen keresztül a leggyorsabban tudják riasztani őket.

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek