Megválasztották az idei Anna-bál szépét

Idén 199. alkalommal tartották meg Magyarország egyik legrégebbi kulturális programját, a balatonfüredi Anna-bált. Az idei győztes egy helyi szépség, az elsőbálozó Soós Kriszta Szonja lett.

A 199. Anna-bál szépe egy elsőbálozó helyi lány, Soós Kriszta Szonja lettForrás: MTI/Vasvári Tamás

Az Anna-bál első udvarhölgye 2024-ben a budapesti Mihály Angelika, a második udvarhölgy pedig a szintén fővárosi Bundschuh Jázmin lett.

Szombat este a báli közönség leadta a szavazatait az általuk legszebbnek vélt 15 indulóra. Közülük viszont már egy szakmai zsűri választotta ki a bál szépét és udvarhölgyeit. A három szépség vasárnap délelőtt, a Kisfaludy Színpadon mutatkozott be a nagyközönségnek, majd tettek egy kellemes sétakocsikázást a sétakocsikázást Balatonfüreden.

Az Anna-bál 18 éves győztese, Soós Kriszta Szonja idén érettségizett, a tanulmányait Budapesten folytatja. A bálra párjával és családjával érkezett – írja az MTI.

Az Anna-bál nemes tradíciói
Az első Anna-bált 1825. július 26-án tartották Balatonfüreden, a Horváth-házban, Szentgyörgyi Horváth Fülöp János fogadójában a házigazda leányának tiszteletére.
Az ifjú Anna Krisztina azon az estén ismerkedett meg majdani férjével, Kiss Ernő huszár főhadnaggyal, aki később az 1848-49-es szabadságharc aradi tábornok-vértanúja lett. Emlékére 2003 óta minden évben átadják az őt ábrázoló herendi porcelán huszárszobrot egy olyan embernek, aki sokat tett és tesz Balatonfüred kultúrájáért, szellemi életéért.

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek