Ezek a legjobb strandok a Balatonnál

Idén is kiosztották a Kék Hullám Zászló strandminősítéseket. A balatoni strandok egytől öt csillagig kaptak értékelést, amely az adott fürdőhely szolgáltatások színvonalát tükrözi. Mutatjuk a legjobb standokat a Balatonnál.

A legjobb strandok a Balaton a vendégek kényelmét szolgálják - illusztrációForrás: Shutterstock/belizar

Az értékelések során a bizottság vizsgálta a parkolási viszonyokat, a vizesblokkok tisztaságát, a strand akadálymentesítésének szintjét, a környezet állapotát (virágosítás, gyep, meder), a játszóterek színvonalát, és tekintettel az erős UV-sugárzásra, az árnyékoltságot.

Figyelembe vették a sportolási lehetőségeket és a gyermekbarát szempontokat (pelenkázó, családi öltöző) is, valamint fókuszáltak a vendéglátóhelyekre. A bírálók szintén fontosnak tartották a helyi alapanyagok használatát, de szempont volt, hogy mennyire újragondolt az étel-ital választék a büfék kínálatában.

A Balaton legjobb strandja Gyenesdiáson vár

Az idei Kék Hullám Zászló strandminősítés abszolút nyertese a Gyenesdiáson található Diási Játékstrand lett, amely így a Balaton legjobb strandja 2024 cím büszke tulajdonosa lett.

Még 27 strand kapott öt csillagot, köztük olyan ikonikus balatoni helyszínek, mint a csopaki községi, a balatonfüredi Esterházy vagy a keszthelyi városi strand. A balatoni strandok magas színvonalát mutatja, hogy a Kék Hullám Zászló minősítésen 14 strand kapott négy csillagot, és csupán négy fürdő kapott közepes értékelést.

„Úgy tapasztaltuk, három strand emelkedik ki digitális megközelíthetőség terén. Ezt külön értékeltük, ezért Okos Strand minősítő oklevelet adtunk a csopaki községi strand, a vonyarcvashegyi Lido strand és a siófoki Nagystrand részére" - mondta Fabacsovicsné Kovács Krisztina, a Balatoni Szövetség titkára.

Balatoni strandok a látogatók szolgálatában

„Az elmúlt években szinte valamennyi balatoni fürdőhely hatalmas fejlődésen ment keresztül, szinte mindenhol találhatók ma már baba-mama barát szobák, családbarát öltözők, vizesblokkok, de ezek között is van kimagasló szint. Utóbbi fürdőkben gyerek- és sportanimációkkal, lídós partszakasszal, megfelelő árnyékolással várják a családokat" – mondta a Balatoni Szövetség titkára.

A Magyar Turisztikai Ügynökség családbarát különdíját ezúttal a balatonakali Mandulavirág strand kapta – írja a magyarnemzet.hu.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek