Tragédia: Lánya és férje szeme láttára fulladt a Balatonba

A Balaton idén már sajnos több áldozatot szedett, legutóbb egy idős hölgy a lánya és a férje szeme láttára fulladt a Balatonba. A fürdőzők kezdték meg az újjáélesztést, majd a vízimentők és a mentőszolgálat tagjai folytatták a heroikus küzdelmet, sikertelenül.

Idén már többen belefulladtak a Balatonba - illusztrációForrás: Schidru Péter

Mi is be számoltunk a szomorú hírről, miszerint egy hete egy férfi Fonyódnál, az 50 centiméteres vízben vesztette életét és hiába érkezett mentőhelikopter, így sem tudták visszahozni az életbe.
Június végén Szigligetnél egy középkorú férfi fulladt a Balatonba, miközben a matracon besodródott feleségét próbálta meg kimenteni. Legutóbb, június 15-én pedig egy külföldi fiatalt nyeltek el örökre a hullámok.

Egy 70 éves asszony rosszul lett Zamárdiban, a strandon a vízben. A szomorú eseményről a közösségi médiában számoltak be a szemtanúk. Egy kisgyermekes édesanya azonnal segítségért kiáltott, amikor észrevette, hogy az idős asszony bajban van. A fürdőzők nem fagytak le, hanem azonnal reagáltak, kihúzták az asszonyt a vízből, stabil oldalfekvésbe tették és megkezdték az újraélesztést. Közben a mentőket is értesítették.

Nemsokára odaértek a vízimentők, akik átvették az újraélesztést, majd az Országos Mentőszolgálat tagjai is a helyszínre értek több mentőegységgel és egy helikopterrel. Az újraélesztés egy órán át zajlott, sajnos eredménytelenül – írja a sonline.hu.

Egy szemtanú így írt a közösségi médiában az esetről:

„Végignéztük mi történt, mi is telefonáltunk segítségért. Idős néni egyedül volt a vízben. Rosszul lett. Egy kétgyermekes anyuka kiabált segítségért. Sokan egyszerre mozdultak. Kihúzták, stabil oldalfekvés, légútellenőrzés. Laikusok elkezdték az újraélesztést, aztán pár perc és jöttek a parton a vízimentők. Majd újabb segítség, szirénázva ballon a befújáshoz. A néni lánya, férje végig ott voltak amíg az életéért küzdöttek. Heroikus küzdelem volt a szakemberek részéről ebben a pokoli melegben közel 1 órán át. Sajnos nem sikerült. Elhunyt a néni."

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek