Három Balaton-parti város, ahol fürdőzés közben is megcsodálhatjuk a tájat

Mostanság, ha nem légkondis helyiségben tartózkodunk, akkor vitathatatlanul a vízparton legjobb lenni, vagy még inkább a vízben. Ha tehetitek, ugorjatok le a Balatonhoz, és merüljetek el zöld vízében. Mutatunk 3 szép partszakaszt, ahol még nézelődni is jól esik úszás közben.

Balatonfüred

Az északi parton hirtelen mélyül a víz, tehát nem kell percekig gyalogolni, hogy egy jót úszhassunk, miközben előttünk kisebb-nagyobb vitorláshajók szelik rendszeresen a vizet.

A kikötőnél található szép virágoskert is megér egy sétátForrás: Shutterstock

Jobbra nézve a zöldbe ágyazott Tihanyi-félsziget húzódik, melynek tetején a Bencés Apátság épülete sárgállik. Két híres strandja, a Kisfaludy és az Esterházy szépen rendezett és minden vízi eszközzel felszerelt, melyeket bérbe lehet venni. 

Badacsony

Badacsony a Balaton-felvidék egyik legszebb része, amely híres borvidékéről és lenyűgöző panorámájáról.

Balatoni strand BadacsonybanForrás: Shutterstock / Készítette: pgaborphotos

A Badacsony-hegy túraútvonalai és borospincéi kiváló lehetőséget nyújtanak a kikapcsolódásra és a természet közelségének élvezetére. Ha szerettek kerékpározni, akkor akár körbe tekerhetitek a tavat, de ha nagyon meleg van, ilyen szép környezetben a strandolás is mindenért kárpótol.

Keszthely

Két éve egy londoni székhelyű cég, az Uswitch megvizsgálta, mely európai vízparti városokban a legjobb élni. Olyan tényezőket vett figyelembe a városok pontozásakor, mint az időjárási viszonyok, az éttermek száma és a zöldterületek nagysága.

Csodásan fest a keszthelyi móló isForrás: Shutterstock/Ruslankphoto

Magyarországról egyetlen várost vettek bele a vizsgálatba, Keszthelyt, és az rögtön fel is került a top 10-es listára, nem véletlenül. a város nem csak szép, de gazdag történelmi örökséggel rendelkezik. AFestetics-kastély és a Balatoni Múzeum látogatása pedig kötelező program.

(Forrás: Life.hu)

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek