Újabb fiatal hullámsírja lett a Balaton

A Balaton újabb fiatal életét követelte szombaton. Ezúttal egy külföldi férfi nem tér haza többé a családjához annak ellenére, hogy azonnal érkezett a szakszerű segítség.

Hiába érkezett gyorsan a segítség, a Balaton ismét emberéletet követeltForrás: Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és ÖTE Facebook oldala

Csütörtökön számoltunk be a szomorú hírről, miszerint egy férfi Fonyódnál, az 50 centiméteres vízben vesztette életét és hiába érkezett mentőhelikopter, így sem tudták visszahozni az életbe.
Június végén pedig Szigligetnél egy középkorú férfi fulladt a Balatonba, miközben a matracon besodródott feleségét próbálta meg kimenteni.

Szombaton újabb áldozatot szedett a magyar tenger. Négy külföldi fiatal vízibiciklivel fürdőzött egy siófoki strand előtti mély vízben. Egyikük elmerült a közel 3 méteres vízben.

Egy közelben lévő vitorláson látták a balesetet, és azonnal segítséget kértek telefonon. A körzetben lévő vízirendészeti járőrhajó pillanatok alatt megérkezett és megjelölte a helyszínt. Eközben a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és ÖTE (VMSZ) civil szervezet is riasztást kapott, így az Alsóörsön állomásozó Rupert sürgősségi mentőhajójuk azonnal a helyszínre sietett.

„Ritkán fordul elő, hogy ilyen gyorsan kapunk pontos helyszínt, így reménykedtünk, hogy a búvárunk még kritikus időn belül felszínre tudja hozni a fiatal férfit. A körülményekhez képest sikerült viszonylag gyorsan kiemelni őt a vízből. Kiemelt szintű egészségügyi csapatunk azonnal megkezdte az újraélesztést, reménykedtünk. Számoltuk a perceket, bár tudtuk, hogy a nagyon meleg vízhőmérséklet sem kedvező ebben az esetben.
A fedélzeten zajló újraélesztés közben a mentőhajónk elindult a siófoki közforgalmú kikötőbe, ahová az Országos Mentőszolgálat siófoki esetkocsiját kértük. Minden közös erőfeszítés ellenére sem sikerült megmenteni a fiatalember életét." – olvasható a civil szervezet Facebook oldalán.

A VMSZ azt tanácsolja, hogy mindenki a saját és a környezetükben tartózkodók biztonságára ügyelve strandoljon. Azt javasolják, hogy aki a Balatonon strandol, töltse le a BalatonHelp alkalmazásukat, melyen keresztül a leggyorsabban tudják riasztani őket.

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek