Tragédia: Belefulladt egy férfi a Balatonba

A férfi csütörtök délelőtt, Fonyódon egy strandon vesztette életét. A mentősök közel egy órán át küzdöttek az életéért, hiába.

A gyorsan érkező segítség sem menthette meg a férfit - illusztrációForrás: Police.hu

A Balaton nem mindig egyenlő a felhőtlen szórakozással és a hűsítő csobbanással. Minden évben emberéleteket követel. Mi is írtunk róla, hogy egy középkorú férfi június végén Szigligetnél fulladt a Balatonba, miközben a matracon besodródott feleségét próbálta meg kimenteni. Most csütörtök délelőtt egy újabb fürdőző lelte halálát a tóban.

Fonyódon, a strand előtti vízterületen történt a tragédia. A férfi a barátjával sétált be a tóba, majd a barátja néhány perccel később azt vette észre, hogy a férfi az 50 centis vízben fekszik. Azonnal a partra húzták, és riasztották a mentőket. Mentőhelikopter érkezett. A szakemberek háromnegyed órán át végezték a szakszerű újraélesztést, de nem tudták megmenteni az életét. A mentők megfeszített munkájának sokan szemtanúi voltak a strandon, köztük kisgyermekes családok.

A sonline.hu megkérdezte a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatát, akik elárulták, hogy a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság közigazgatási eljárásban vizsgálja a haláleset körülményeit.

Tanácsok nyílt vízben történő strandoláshoz:

- Soha ne merüljünk le azonnal a vízbe felhevült testtel. Fokozatosan mosdassuk, szoktassuk magunkat a hűvösebb vízhez.
- Ne ugorjunk fejest semmilyen tóba, mert nem tudhatjuk milyen mély vagy van-e ott szikla.
- Ha nem tudunk úszni, csak derékig érő vízszintig menjünk a vízbe.
- Ha nem vagyunk jó úszók, ne menjünk mély vízbe gumicsónakkal vagy gumimatraccal, amin elsodródhatunk a parttól.
- Mindig figyeljünk oda a velünk lévő társainkra.
- Érdemes kemény talpú strandcipőt húzni, így elkerüljük, hogy valami megvágja a lábunkat a tó aljzatán.

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek