Ezek a legfontosabb tudnivalók a Balaton-átúszásról

A Balaton-átúszás az első, 1983-as megrendezése óta Magyarország egyik legizgalmasabb sporteseménye, amelyre külföldről és belföldről is több ezren neveznek évente. Mutatjuk, mik a legfontosabb tudnivalók az idei Lidl Balaton-átúszásról.

A Lidl Balaton-átúszás a nyár egyik legfontosabb amatőr sporteseményeForrás: Christo / wikipedia.org / CC-BY-SA-4.0

A Balaton átúszása

Az 5,2 kilométeres táv Révfülöpről, a kikötő mellől, közvetlenül a tóparton lévő labdarúgópályáról indul és Balatonbogláron, a Platán strandon jönnek ki az úszók a vízből. A július 20-án, reggel 8 órától megrendezésre kerülő esemény kifejezetten amatőr-és hobbiúszóknak szól, amelyen több korosztály képviselteti magát.

A jelentkezők átlagosan 3 óra alatt szokták megtenni a távot, de csatlakozni szoktak hozzájuk profi úszók is: 2020-ban Rasovszky Kristóf 57 perc alatt teljesítette a távot.

Nevezés

A nevezéshez online kell regisztrálni, és befizetni a nevezési díjat bankkártyával vagy SZÉP kártyával. A sikeres fizetés után visszaigazolót kapsz e-mailben, amit a helyszínen be kell mutatnod.

Biztonság mindenekelőtt

Az esemény során 200 vitorlásból álló úszófolyosó, tucatnyi vízimentő és rendőrségi motoros, 3 kórházhajó és több mint ezer szervező garantálja a biztonságot. A szervezők mindenkit árgus szemmel figyelnek, ha lemaradtál vagy másfelé kezdesz úszni, a szakképzett egészségügyi személyzettel ellátott hajók visszaterelnek, ha rosszul leszel vagy elfáradsz, kiemelnek és visszavisznek az indulás helyére, Révfülöpre. Ha bajba kerülsz csak emeled fel az egyik kezedet.

Kedvcsináló gyanánt nézd meg a tavalyi Lidl Balaton-átúszás hivatalos kisfilmjét: 

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek