Elképesztő teljesítmény: 12-15 év közötti gyerekek hosszában átúszták a Balatont

Egymást váltva 24 óra alatt úszták át hosszában a Balatont Keszthely és Balatonakarattya között a 12 és 15 év közötti gyerekek 2024. június 14-én és 15-én. A Kis-Pingvinek teljesítményét egy világsztár is elismerte.

A hős Kis-Pingvinek nemes cél miatt is vállalták a nem mindennapi sportteljesítménytForrás: Kis-Pingvin Sportegyesület – hivatalos/likebalaton.hu

Merczinger Melinda, a budapesti Kis-Pingvin Sportegyesület oktatója a likebalaton.hu-nak elmondta, összesen 24 gyerek vágott neki az erőpróbának. A 12 és 15 év közötti gyerekek már hónapokkal előtte megkezdték a felkészülést, és hősiesen helytállva, 24 órán belül értek célba.

Ezt úgy tudták teljesíteni, hogy még éjszaka is rótták a kilométereket.

A gyerekek két mentőhajó között úsztak, egy kajakos evezett előttük, aki mutatta az irányt. Nappal négyfős, éjjel kétfős csoportokban úsztak, és fél óránként váltották egymást. Pihenni, enni és aludni a csapatot kísérő vitorlásokon tudtak, akiknek hatszor, hétszer kellett úszniuk fejenként, akik Lelkileg és fizikailag is komolyan felkészültek.

A Kis-Pingvinek erőpróbájának terve eljutott Diana Nyad-hoz.

Az amerikai hosszútávúszó, újságíró, akinek teljesítményéről film készült Netflixen, motivációs videóüzenetet küldött a gyerekeknek, melyben még a karcsapások fontosságára is felhívta a figyelmet.

Az idei esemény fő célkitűzése az volt, hogy a WonderFlora & CMT Alapítvány számára gyűjtsenek.

Flóránál – aki Drávucz Rita világ- és Európa-bajnok vízilabdázó kislánya – kétéves korában állapították meg, hogy a CMT nevű kór nehezíti meg a mindennapjait, állapotának javítása pedig egy örökös folyamat. Minden adományt az alapítványnak ajánlottak fel – írja a likebalaton.hu.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek