Kigyulladt egy vitorlás a Balatonon

Egy vitorláshajó motortere kapott lángra és füstölt vasárnap Balatonfüreden. A helyszínen tartózkodók kivontatták a vízre a hajót – közölte a katasztrófavédelem. A helyi önkormányzati tűzoltók vonultak az esethez, és áramtalanították a zárlat következtében beindult motorú vízi járművet – írja a likebalaton.hu.

"A hőségben nagyobb eséllyel keletkezhet hajótűz. Érdemes megfontolni, hogy milyen fogyasztókat hagyunk bekapcsolva egy vitorlás hajón (klíma, hűtő, stb.), az amúgyis sokszor túlterhelt hálózaton" – írta facebook oldalán a VMSZ –Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

a gyors intézkedésnek köszönhetően szerencsére nem lett komolyabb a bajForrás: VMSZ - Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és ÖTE/Facebook

Mint írták, a kikötőmester gyorsan kivontatta a még füstölgő vitorlás hajót a kikötő előtti vízterületre, közben megérkeztek a tűzoltók, akik megfékezték az elektromos tűz továbbterjedését. Vízimentő kollégáik segítséget nyújtottak, majd az áramtalanított vitorlás kishajót visszavontatták a kikötőbe.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek