Tavaly nyáron a balatonmáriafürdői Vitorlás fagyizó cukrásza, Pálfi Attila mindenkit megdöbbentett, amikor előáállt a sajtos-tejfölös lángos ízesítésű fagylaltjával, mellyel különdíjat szerzett a Balaton fagyija versenyen. Most még meglepőbb kreációval jelent meg: a magyarok tipikus, kedvenc strandételéből, a hekkből alkotott nyalánkságot.
Pálfi Attila egyike azon kevés cukrásznak, aki húsból készít fagylaltot, mely sült halból és más alkotóelemekből áll. Elmondása szerint poénból vállalkozott arra, hogy a Balaton fagyijának versenyére elkészíti a hekkfagyit, mivel a lángosos fagyija annyira bejött, hogy azóta is részét képezi a Vitorlás Fagyizó kínálatának – mesélte a likebalaton.hu cikkében.
Bevallása szerint nem volt egyszerű elkészítenie, hiszen egy sós, halas ételről van szó, de a hekkes fagyi krém alapjában gyümölcscukor is van, ahogy a só és a mustár is szerepel az alkotóelemek között.
Attilát inkább a sós, és a nem hagyományos ízek érdeklik így készített már mentás kígyóuborka fagylaltot, a Kalifa pedig egy málnafagyi, amibe sült kaliforniai paprikát tesz.
"Én nem állítom, hogy a hekkfagyi bárkinek a kedvence lesz, de nem is ez volt a cél. Új dolgokat szeretnék behozni a szakmába, amelyek néhány év múlva már nem is lesznek olyan meghökkentőek" – mesélte Pálfi Attila, aki szerint a különleges fagyik rengeteg embert vonzanak az üzletébe.