A pünkösdi hétvégére, május 22-től 24-ig mexikói hangulattal és ízekkel indul újra a Híres kikötők gasztro-sorozat, amit már a pandémia előtt is megrendeztek a balatonmáriafürdői Port Étteremben. Az esemény lényege, hogy egy-egy hétvégére mindig más híres kikötőváros tipikus ételei költöznek a Balaton mellé.

Ezen a pünkösdi hétvégén az étterem tulajdonosai és séfje Acapulco ízeit hozza el azoknak a vendégeknek, akik az ízek útján utaznának. A négyfogásos mexikói menüben lesz burrito guacamole, mexikói kukoricaleves, sült nachos, garnéla, csirkemell, korianderes kukoricadara, vörös salsa, tortilla és mexikói édesburgonyás banántorta chilis karamellel. A különleges ételek mellé tequilat vagy tequilás sört is lehet választani. A Portnak ez még csak az első állomása idén, szóval érdemes figyelni a közelgő kikötőket is – írták az esemény oldalán.