Ez az 5 város télen, adventkor a legszebb - Szuper karácsonyi vásárok is várnak

A romantikus fények, a karácsonyi vásárok, a hó és a csodálatos óvárosok rajongója vagy? Akkor ne hagyd ki ezt a varázslatos 5 várost adventkor, mert télen a legszebbek.

Bemutatjuk azt az 5 várost, amelyek télen, adventkor mutatják a legszebb arcukat, mint például TallinnForrás: shutterstock / Készítette: dimbar76

Ez az 5 város télen, adventkor a legszebb, ráadásul szuper karácsonyi vásárok várnak

Ha a forró sült gesztenye, a karácsonyi vásárok, a melengető fényfüzérek és a varázslatos téli táj vonz, akkor megmutatjuk hová utazz adventkor. Mert ezek a városok olyan egyedi bájt árasztanak magukból, amitől szinte újra elhitetik velünk a Mikulás létezését, és átjár bennünket a karácsony szelleme.

Tallinn – Észtország

Pusztán vizuális szempontból Tallinn a kontrasztok városa: a modern építészet keveredik az ősi épületekkel és a gótikus tornyokkal. Télen Tallinn tökéletes mesebeli hátteret kínál alacsony hőmérséklettel és hóval párosítva.

A karácsonyrajongók garantáltan felmelegednek a tallinni Városháza téren: gyönyörűen feldíszített karácsonyi vásár ékesíti a macskaköves teret, és sétálásra, időtöltésre csábít. Egy pohár fűszeres bor garantáltan segít a hideg ellen. A jazz zene kedvelői is élvezhetik a Karácsonyi Jazz Fesztivált 2024. november 25. és december 15. között.

Tallinn gyönyörű adventi vásárral várForrás: shutterstock / Készítette: Aleksei Verhovski

Bath (Fürdő) – Nagy-Britannia

A Bristoltól 20 km-re lévő Bathban is megtapasztalhatod a karácsonyi bájt. A grúz stílusú utcákkal díszített óvárosban a karácsonyi vásár ünnepi kivilágítású standjai lakomára és vásárlásra hívnak 2024. november 28-tól december 15-ig. A Royal Victoria Parkban pedig egy jégpályán, ünnepi zenére lehet siklani.

A téli nyüzsgést egy golfpálya és egy alpesi bár egészíti ki. A festői dombos tájjal körülvett, római fürdőkben gazdag téli város meglátogatása mindenképpen kiemelkedő élmény.

Anglia egyetlen meleg forrása Bathban található, és azok, akik a téli hőmérséklet elől menekülni szeretnének a szabadban, és az ókori rómaiakhoz hasonló termálfürdőben szeretnének feltöltődni, megtehetik a legmodernebb gyógyfürdőben. Vannak, akik azt mondják, hogy a Bath jobb alternatívája Londonnak. Vagy ahogy Jane Austen fogalmazott: „Ki tud valaha belefáradni Bathba?" 

Bath télen is várja a látogatókatForrás: Bath Luxury Stays/Facebook

Ljubljana – Szlovénia

Szlovénia kimondhatatlan nevű fővárosa Ljubljana tökéletes téli hangulatban várja látogatóit: kissé tompa fényben fürdő téli ruhába borul a város. Itt nagyon nagy a havazás valószínűsége. A fehér karácsony kedvelői valószínűleg nem fognak csalódni, és szezonális forró italokkal melegíthetik fel magukat a bárokban.

Télen Ljubljanában karácsonyi vásár vár november 24-től 2025. január 2-ig, ahol hagyományos kézműves termékek és kulináris finomságok sorakoznak a standokon. Fúvószenekarok és kórusok lépnek fel a köztereken, a Kongresni téren pedig korcsolyapálya található.

A város ünnepi világítása otthonos hangulatot teremt. Ha pedig felülről szeretnéd szemlélni a fények tengerét, a várfalakról és a vár kilátótornyából a városközpont feletti dombon nyílik a legjobb kilátás a városra.

A város a téli sportok kedvelői számára is érdekes, ugyanis Ljubljana jó kiindulópont a síeléshez.

Berlin – Németország

Berlin nemcsak Németország fővárosa, hanem a karácsonyi vásárok számában is vezet. Télen Berlin ad otthont a piacok széles választékának, amelyek az egész városban megtalálhatók. A klasszikus karácsonyi vásártól a finn adventi bazáron át minden megtalálható.

Egy másik csúcspont adventkor a neuköllni dizájnpiac, ahol fiatal tervezők és művészek termékei vannak, amelyek igazán eredeti karácsonyi ajándékok lehetnek. A 2024. november 30. és december 1. között zajló eseményt Berlin legjobb DJ-i élőben kísérik.

Brassó – Románia

Brassó egy gyönyörű középkori város Erdélyben, ami télen nagyon különleges hangulatot áraszt. Ha Drakula vámpírlegendájának nyomába szeretnél eredni, körülbelül 30 perces autóút után eléred a törcsvári kastélyt.

De magának Brassónak is megvan a maga varázsa. A városban számos kávézó és étterem szolgálja a vendégeknek a helyi specialitásokat. Az óváros mellett, amelyet érdemes megnézni, Brassó környéke is vonzó.

A város feletti közeli Poiana Brasov síterület jó program lehet a síelők számára. A környéken remek téli túraútvonalak is találhatók, és a Bukarest felé vonatozók jutalmul a hófödte hegyekre nyíló kilátásban részesülnek.

Brassó igazán hangulatos télenForrás: Shutterstock/ecstk22

 Budapesten is gyönyörűek az adventi vásárok:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek