Mézeskalácsból építettek mesevárost egy debreceni hotelben
Nemrég írtunk Geresdlak 110 mézeskalácsházas kicsinyített másáról, és arról, hogy a hétvégén ismét megépítette Sződliget az évek alatt közös ünnepi hagyománnyá vált mézeskalácsfalvát. Ezúttal azonban a debreceni Aquaticum Termál & Wellness Hotel szálloda mézeskalács kisvárosát mutatjuk meg, amelyet több hét alatt Mile József világbajnok mesterszakács és csapata állított össze.
A hotel második emeleti halljában ugyanis gondosan díszített házikókkal és épületekkel igyekeznek visszaadni a 2,5 m x 2,5 m területű mesevilág mézédes hangulatát. Az építéséhez 140 kg lisztet, 1000 db tojást, 29 kg mézet, 160 kg porcukrot, 4 kg fahéjat, 18 kg vajat és 1 kg szegfűszeget használtak - olvasható a szálloda Facebook-oldalán.
A kompozícióban megtartották az ünnephez kötődő klasszikus motívumokat, de az apró részletességgel kidolgozott épületek és a fenyvesek közötti teret vidám mézes figurákkal, szarvasokkal és egy fáradhatatlan kisvonat zakatolásával töltik ki.